2008-07-27

VM 2008 : Lidt sightseeing - så du røgen?

Det er meget varmt og meget tørt hernede. Vejret minder allerede om det fantastiske vejr vi havde i maj-juni.

Vi får gennemført teknisk inspektion af flyene som nogle af de første her fra morgenstunden og desuden pilot registrering. Mange dokumenter skal fremvises og krydses af - men det er herligt at få overstået.

De andre piloter forventes først at ankomme i løbet af dagen og imorgen hvorfor Mogens Hoelgaard og Jeg drager alene ud på en træningstur. I tørtermik og kun sjælden cu-dannelse beslutter vi os for at drage rundt om Berlins TMA da ingen os har gennemført den opgave før og vi ved fra EM i 2000 at konkurrenceledelsen kan finde på det.


Vi bliver forfulgt af amerikanerne der åbentbart har tænkt samme tanke. Vi har gode climbs til knapt 2.000m i tørtermikken via Brandenburg men på nordsiden går vi lidt i stå og termikken lader til at stå noget lavere. Amerikanerne vender om da vi presser på i 700m men MO og jeg får fat 10km længere fremme og kommer med visse vanskeligheder igen i 1.800m før vi kan begynde at gå øst om Berlin TMA. Her render vi ind i en kæmpe markbrand der blandt de nu velformede cu skaber sin egen helt specielle røgsky.
Vi halser videre mod syd og render i en større gruppe fra VM fortræningen der tøffer adstadigt og lettere afslappet omkring. Vi beslutter for at tage en afstikker ud mod Eisenhüttestadt ved den polske grænse før vi vender om og går på slutglid mod Lüsse. Vejret er pragtfuldt men som det er karakteristisk her i midttyskland så går termikken på halvkraft kl. 17:00 - og det er ikke for sjov når det sker. Dog lobber vi begge to den hjem fra små 2.000m 100km ude.
På flyvepladsen er Jan Andersen med familien nu dukket op sammen med sin super hjælper Edvin Thomsen. Om han skal holde styr på Jan eller de fire banditter de har med må tiden vise. Ligeledes er Poul Kim Larsen og Henrik Jyde dukket op med Janus ("C") og Anne.
Der er dejligt roligt og afslappet på pladsen og alle går trætte og viltilfredse til ro med udsigten til endnu en god dag imorgen.


No comments:

Post a Comment