2007-03-23

Sisteron 2007: Slæbesporet

Med hiv og sving oprandt afrejse dagen. Med afgang fra Horsens kl. 16:45 tøffede jeg afsted med kurs mod Sisteron med AB på krogen. Ved Skærup syd for Vejle stødte Mogens Hoelgaard til med Mister Oral og vi faldt i den sædvanelige rytme på kursen syd på.

Da vi senere på aftenen nærmede os Hannover begyndte vi dog at føle os noget møre og besluttede os for at trække af autobahn'en og finde os en overnatning. Som sædvanligt kørte vi bare af én tilfældig afkørsel og fortsatte indtil vi var væk fra det værste truck'er miljø og landsbyerne blev søvninge. Her fandt vi et udemærket gästhaus hvor vi trods det sene tidspunkt blev beværtet med håndmadder i ølstuen. For at undgå dehydrering og spolering af den hyggelig steming i ølstuen måtte vi nødtvunget indtag en stor fadøl også. Trailere og biler blev meget praktisk parkeret omme i baggården - det virkede dejligt privat og uforstyrret.

Tidligt fredag morgen gik det dog galt for undertegnede idet smørrenipplen på trailen gik igennem ringfingerneglen på min højre hånd da jeg skulle spænde slingrekoblingen. Jeg måtte til gengæld lægge al vægt i. Brug altid det indvendige greb! Heldigvis havde jeg min personlige tandlæge med som i løbet af 30 sekunder erklærede at jeg ville overleve uden varige men - måske ville jeg blot miste det yderste led af fingeren. Noget forbandet blev fingeren kølet af under en vandhane og med kraftig indpakning for ikke at grisse for meget i bilen fortsatte vi noget forsinket.

Henrik Bill & Co. som var kørt natten igennem kunne per telefon oplyse, at både de og Silkeborgfolkene havde haft store problemer med føret syd på. Vistnok mest noget med et dæk der uopdaget var punkteret 50km tidligere på deres dobbelt boogie trailer og så elendigt føre i snevejr - og Silkeborg folkene noget med sommerdæk i sneføre og en bensintank der ikke rummede hvad den lovede hvorefter Klaus resolut havde cyklet videre på én af de medtagede Mt. Bikes efter mere bensin - med en Navigator i strakt arm.
Vi kom også til at mærke det dårlige føre men det gik nu fint selvom vi måtte køre forsigtigt og til tider meget langsomt pga køer. Faktisk kørte vi i sne og slud fra Kassel til midt mellem Dijon og Lyon.

Ved én af de få pauser vi overhovedet tog der ikke handlede om brændstof påfyldning eller ekspress proviantering var ved den første betalingsstation efter Mulhouse hvor Monze var næsgrusbegejstret for den hyperavancerede latrinære forordning.

Efter knapt 10 timers kørsel kom vi endelig til Grenoble og det var med stor glæde, at vi kunne konstatere at de nye broer og tunneler var taget i brug hvorfor vi på Grenoble siden slap for de ældgamle veje og byer med hårnåle sving og løsgående hunde. Turen op til Haut Croix i lidt over 1.500m var gudskelov knastør og problemfri selvom det var minus 4 grader.

Kl. 23:00 ankom vi godt udasede til Sisteron flyveplads hvor vi i buldrene mørke parkerede trailere og tøffede ned til det lokale motel Ibis hvor vi skulle have vores første overnatning.

No comments:

Post a Comment